Quan parlem d’autocaravanes encabim en el concepte 3 tipus bàsics de vehicle: la caputxina, l’integral i la perfilada. 

Escollir el tipus d’autocaravana és una de les decisions que hem d’afrontar, i va mes enllà de la simple estètica exterior, doncs cadascuna d’elles te unes característiques que la fan especial.

Des de TAC Caravaning volem compartir algunes reflexions al respecte per veure si us ajudem una mica en decidir-vos per una o altre. 

 

Les caputxines, un clàssic.

Aquestes son potser les mes esteses i la primera silueta que ens ve al cap quan pensem en una autocaravana.

Normalment disposen de llit de matrimoni a sobre la cabina encabit en l’espai que deixa la forma de barretina de la caputxa. Això ens proporciona mes espai interior i la possibilitat d’augmentar el número d’ocupants a l’interior en mode nit (convertint el salo en llit si hi ha l’opció). Si hi afegim unes lliteres podríem arribar a dormir fins a 6 o 7 persones segons distribucions, o no desfer el saló a l’hora d’anar a dormir si som menys gent. 

Aerodinàmicament son les que menys nota treuen i generen mes soroll al circular. El consum també podria veure’s augmentat per aquest motiu.

 

 

Les perfilades, mes aerodinàmiques.

El següent tipus d’autocaravana que podríem trobar son les perfilades. Com el nom descriu tenen un disseny mes aerodinàmic que ajuda a controlar el soroll en marxa i reduir una mica el consum.

Normalment tenen molt d’espai per sobre de la posició de conducció per emmagatzematge o, fins i tot, per un llit abatible. Els seients es podem girar en alguns models per tal d’ampliar el salo.

 

 

Autocaravanes integrals, mes espai!

El seu nom ens dona pistes sobre el concepte de disseny d’aquestes autocaravanes. Bàsicament son vehicles on l’habitacle i la cabina estan integrats i una forma part de l’altre. Podem girar els seients i convertir el saló en un espai molt mes espaiós. També hi ha models amb llit abatible a sobre de la cabina però la majoria tenen un llit fixe de dimensions mes generoses i tres espais ben diferenciats: el dormitori, la cuina i el saló.

Son autocaravanes de mes alta gama i amb un cost mes elevat.

A grans trets aquests son els tres grans subgrups dins el mon de les autocaravanes que podem trobar al mercat, cadascun d’ells amb infinitat de distribucions i opcions segons el fabricant que escollim.