Des de l’1 de gener de 2020 ja és obligat disposar del distintiu ambiental per tal de circular a la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona (ZBE) amb la teva autocaravana o camper, encara que es deixa un període de 3 mesos d’adaptació on no seran multats els vehicles que no compleixin amb la normativa però si rebran un avís. Cal destacar que a Barcelona de moment no es necessari portar el distintiu de forma visible al vehicle, encara que la Guàrdia Urbana ho recomana tot i que el control es duu a terme mitjançant càmeres. 

La ZBE inclou Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, part d’Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat, i Sant Adrià de Besòs, però la circulació dels vehicles mes contaminants només està restringida els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 h. 

Si circulem per les rondes de Dalt i Litoral la restricció de circulació no s’aplica.

ZBE Rondes

Font: Gencat.cat

 

El distintiu ambiental el pot aconseguir qualsevol vehicle lleuger, com son les motos i ciclomotors (L), turismes (M1), furgonetes (N1), camions (N2, N3) i autobusos (M2, M3) que complexin amb els requisits i els nivells d’emissions. En el cas de la gran majoria d’autocaravanes i campers ens hauríem de centrar en els vehicles turismes M1 i furgonetes N1 segons la classificació del nostre vehicle. Segons la pàgina d’informació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de moment només estan afectats els vehicles turisme M1, i les furgonetes N1 ho estaran a partir del 2021.

Pots comprovar si et el teu vehicle disposa de etiqueta ambiental introduint la matrícula en aquesta web de l’AMB i si et correspon etiqueta i no la tens pots aconseguir-la adreçant-te a una oficina de Correus, al teu gestor o ho podem gestionar des de TAC Caravaning a traves del Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils de Barcelona. 

Si es dona el cas que el nostre vehicle no té distintiu ambiental, tenim una alternatives per poder circular per la zona de baixes emissions i que ens concedeix un accés esporàdic amb un màxim de 10 dies de circulació autoritzada per any amb un cost de 2€ l’autorització diària. 

Etiquetes DGT

Font: rac1.cat

Podeu trobar mes informació a la pàgina del registre d’autoritzacions en el següent enllaç: https://zberegistre.ambmobilitat.cat/ca/AutoritzacionsDiaries